måndag 29 juni 2009

Crabsticks? Fishsticks? Fishsticks? Crabsticks?

Joss,
se:

"Crabsticks. Detta smakförstärkta fiskkött som söker imitera skaldjur förekommer tyvärr ymnigt i såväl standardsushi som oinspirerade lunchsallader. Att ordet krabba ingår i namnet är förstås konstigt eftersom produkten inte innehåller ett uns krabbkött. Beteckningen crasticks används därför bara av restauranger och kafeer, som förmodligen är svårare att kontrollera. I livsmedelsbutiken heter dessa rödaktiga pinnar med vitt innanmäte något annat: Surimisticks hos Ica, Seasticks hos Willys och hos Coop försiktigtvis bara Sticks. Men innehållet är detsamma: en hårt pressad blandning av den svårsålda fisken Alaska pollock, vatten, potatisstärkelse, stabiliseringsmedel, aromämne, smakförstärkare och färgämne." - ur boken Den hemlige kocken.

1 kommentar:

Joss sa...

Minsann!
Där ser man...